Stationsstraat 2
2371 SH Roelofarendsveen

Postbus 165
2370 AD Roelofarendsveen

071 331 90 03
info@vrparchitecten.nl

Rabobank Groene Hart Noord

Verzamelkantoor Rabobank Groene Hart Noord met 5400 m2 kantoren / publieke ruimte en 4100 m2 parkeren te Roelofarendsveen.

In het ontwerp voor de Rabobank GHN is sterk de nadruk gelegd op een combinatie van het concept locatie,duurzaamheid en flexibiliteit Het gebouw is onmiskenbaar een landmark aan de snelweg A4 en een poort naar de gemeente Kaag en Braassem.

Het kantoorgedeelte is snelweg (A4) gericht en de publieke functies zijn dorpsgericht.
De kantoren zijn georganiseerd rond een centraal atrium dat flexibel indeelbaar is, en informele/spontane contacten tussen de verschillende gebruikers mogelijk maakt. De open centrale ruimte op de publieke verdiepingen fungeert tevens als lounge ,ontvangst en ontmoetingsruimte.

De bank is voorzien van een 2e huid van aluminium profielen in de vorm van een netkous die oriëntatiegericht zoninstraling filtert. Hierbij zijn de oost- en westgevel meer gesloten en de noordgevel open om maximaal te profiteren van diffuus licht.

Om het door de bank gewenste duurzaamheidsniveau te halen wordt er o.a. gebruik gemaakt van het al eerder genoemde scherm dat samen met de luifelwerking van het glazenwasserbalkon en de verhouding open/dicht van de binnengevel de zoninstraling tegengaat.
Energie wordt opgewekt d.m.v. warmte- en koudeopslag in de bodem gecombineerd met warmtepompen. P.V.cellen worden geplaatst op het hoge dak en als zonwering op de rechthoekige onderbouw.
In het kader van materiaalgebruik zijn de toegepaste betonvloeren zgn. Bubbledeck vloeren en bestaan de aluminiumpuien en de aluminium schil voor 95% uit gerecycled aluminium.

 

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Project gegegevens

Status

gerealiseerd

Opdrachtgever

Rabobank Groene Hart Noord

Locatie

Roelofarendsveen

Aannemer

Vink Bouw Nieuwkoop

Constructeur

Pieters Bouwtechniek Haarlem

Tags